Noen ganger er det både nødvendig og fornuftig å ta opp forbrukslån – for eksempel når vaskemaskinen streiker eller du vil pusse opp badet. Problemet oppstår når du ikke klarer å betale ned raskt nok, og ett forbrukslån blir til flere.

Dyrt og uoversiktlig
Har du høye renter og «raske penger» fra flere långivere, kan det fort bli både dyrt og uoversiktlig. Da skal du vite at du alltid kan komme til oss for en rådgivningssamtale – hvor vi sammen finner en løsning på utfordringene. Fra 15. juni kan vi også refinansiere smålånene dine og samle de i ett enkelt lån hos oss.

Det er to hovedgrunner til at du bør refinansiere forbrukslån:
1. Få bedre oversikt. Det er ikke alltid like greit med 3-4 forskjellige långivere, forfallsdatoer spredt over hele måneden, og lånebeløp og renter av ulike størrelser. Med alt samlet hos oss har du: Én dato, én sum og én bank å forholde deg til. Det gjør det enklere å planlegge hverdagen og ha kontroll på økonomien. Om du har spørsmål, er det kanskje også lettere å snakke med oss i lokalbanken enn en långiver du ikke har noe forhold til?

2. Spar penger. Ikke bare får du én rente å forholde deg til, den er også en av markedets laveste. Lavere terminkostnader og gebyrer bidrar også til at de månedlige utgiftene synker. Dessuten står du friere til å velge hvor raskt du vil betale ned lånet.